Escola Santa Fe

Una escola 1-12

CM: LA SORTIDA A GIRONA PLENA DE LLEGENDES

El divendres passat dia 21 de maig els i les alumnes de cicle mitjà vam anar d’excursió a Girona.
Vam participar en un taller sobre les Llegendes de Girona.
Primerament vam anar a la plaça del Vi i mentre esperàvem a l’Àlex, el tallerista, vam aprofitar per esmorzar.
Quan ell va arribar, vam començar el taller. Llavors, a l’entrada de l’Ajuntament, l’Àlex ens va mostrar la porta de la Sala de Plens on al seu voltant hi ha un cap de pedra que simbolitza el respecte pel torn de paraula i el silenci.
En segon lloc, a la mateixa plaça ens va explicar la llegenda d’en Banyeta, que era el recaptador d’impostos de la ciutat i que va ser enverinat.
Després, a les Voltes de la Rambla, ens va contar un seguit de tres llegendes: l’origen del mapa de París que hi ha al sostre de les Voltes, la del vampir de l’Amor, i la del músic amb el seu corn, un home que va arribar un dia a la ciutat i va tocar cançons del seu país perquè tothom les conegués.
Tot seguit vam anar al Pont de Ferro, Pont de les Peixateries Velles o també anomenat Pont Eiffel. L’Àlex ens va explicar la història de la construcció d’aquest pont i perquè se li diu Eiffel. I després va explicar-nos la llegenda de la Cocollona, un personatge mig cocodril i mig papallona que, de matinada i entre la boira, neda pel riu Onyar.
Llavors vam anar al carrer de l’Argenteria perquè ens expliqués la llegenda del Tarlà i les dues hipòtesis sobre el que va succeir va molts anys amb aquest personatge pintoresc.
Seguidament vam entrar al Museu d’Història i ens van mostrar una vitrina amb els gegants i els capgrossos de Girona, i també el Tarlà.
Aleshores vam continuar la ruta fins a la plaça dels Apòstols i l’Àlex va explicar-nos la llegenda de l’espasa del rei Carlemany. Quan va acabar, vam entrar a la catedral de Girona i allà ens va contar la llegenda de la reina Ermessenda i els seus dos fills, en Ramon i en Berenguer.
Després, quan vam sortir de la catedral, per acomiadar l’Àlex, vam cantar-li la cançó del Tarlà, que hem après aquests dies a música, i en Nando ens va acompanyar amb l’ukulele.
Més tard, l’Anna i en Nando ens van explicar les llegendes de les mosques de Sant Narcís i la del cul de la lleona.
Finalment vam anar a la Devesa a dinar i jugar. Llavors vam aprofitar just abans de marxar cap a Medinyà, a dibuixar l’església de Sant Feliu i la Catedral.

Va ser una excursió molt completa!
Per veure les fotos d’aquesta excursió, entreu al Drive dels vostres fills i filles.
Esperem que us agradin!

Àrea protegida

Aquest apartat està protegit amb contrasenya.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2022 Escola Santa Fe

Autor Anders Norén