Escola Santa Fe

Una escola 1-12

cI- artistes en estat natural

Ja fa unes setmanes, els i les alumnes de cicle inicial vam fer obres d’art a partir del material natural com fulles, pals i pedres que tenim al nostre entorn. Vam descobrir que aquest tipus d’art s’anomena Land Art, o cosa que és el mateix, art de la terra; i que es tracta d’un art efímer i per tant, havíem de ser conscients abans de començar que les nostres obres desapareixerien tard o d’hora.

Primer vam observar diverses obres de diferents autors a través d’internet per veure tot el que es pot arribar a fer, i ens vam adonar que havíem estat fent Land Art des de ben petits a l’hora de l’esbarjo, al parc, a casa i a les excursions.

Vam fer diferents sessions. La idea de la primera sessió era que cada nen i nena fes la seva pròpia creació, però espontàniament, molts d’ells van començar a ajudar als seus companys i companyes quan acabaven la seva obra, i d’altres unien les seves obres d’art per fer-ne una de més gran. Per tant, vam decidir que a les següents sessions faríem obres d’art en petits grups i després les uniríem totes.

Les obres resultants de totes les sessions van ser precioses i màgiques, però més ho va ser, veure’ls gaudir sense joguines, pantalles ni cap més distracció que el tot allò que la natura ens ofereix i el més important, amb la companyia i complicitat dels seus amics i amigues.

Així que si també voleu veure els artistes de cicle inicial i les seves obres de Land Art, només heu d’entrar a la carpeta de plàstica del Drive, perquè tot i ser un art efímer, vam poder fotografiar-ho abans que desaparegués!

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2021 Escola Santa Fe

Autor Anders Norén